11 de setembre del 2010

11 de Setembre, Diada de Catalunya


Avui és un dia de celebració per tots els catalans i catalanes, però també un dia reivindicatiu.


Els catalans i les catalanes hem de posar de manifest que Catalunya és una
nació, que el català és la nostra llengua i que l'Estatut, aprovat per la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, és la nostra llei de lleis.



Cap Tribunal pot, ni podrà, jutjar els nostres sentiments ni negar la nostra voluntat.


Hem de defensar l'Estatut d'Autonomia en la seva integritat perquè és el que el Parlament de Catalunya, les Corts Generals i els ciutadans i ciutadanes de Catalunya hem aprovat per unanimitat.


Alhora hem de creure en el catalanisme, un catalanisme social que ens permeti a tots els estaments de la societat catalana viure democràticament.



Els catalans som una nació cohesionada, integradora, amb una identitat pròpia que ens caracteritza i un poble unit, solidari i lluitador. Per això hem de lluitar per que l'Estatut es respecti tal com els catalans i les catalanes el vam votar i treballar per un catalanisme que faci possible la justícia social.


Companys aquesta festa ens ha de servir per refermar allò que ja vam dir a les urnes i demostrar, a aquelles persones i institucions que no respecten la voluntat dels catalans i catalanes que no renunciarem a tot el potencial d'autogovern que ens permet l'Estatut.



Per últim hem de reivindicar el catalanisme social, plural, i popular que suma i que cohesiona i donar una lliçó de coherència i de sentiment nacional a aquells que es dediquen a parlar de Catalunya com un problema.


Us desitjo que passeu tots i totes una bona Diada i que ho celebreu amb orgull i sentiment cap a la senyera com a símbol de la unitat del país i el nostre himne com a record d'aquells que van lluitar per Catalunya.


Visca Catalunya!