25 de setembre del 2010

Educació? Educació!



Ahir va sortir el nou Actual, i com sempre primer de tot em miro la secció d'opinions. Vaig llegir especialment la de la Montse Gatell, que parlava sobre l'Antònia. Just desprès vaig començar per la primera plana i em vaig aturar a la notícia que explicava la voluntat d'ampliar l'oferta de cicles formatius a Castellar.

Vaig contrastar els dos escrits i aquí teniu el resultat:

La gestió de la Regidora d'Educació: Moltes han sigut les veus que han criticat la gestió de la Regidora, però en què es basen? 
En la enveja de la feina ben feta. 

Quan anteriors governs no van aconseguir més que la construcció d'una escola pública, CEIP Joan Blanquer, l'actual regidora ha aconseguit això i més. Gràcies a la gestió de l'Antònia, tenim el Consell d'Infants, hem aconseguit finalitzar les obres del CEIP Sol i Lluna recentment inaugurat, s'han augmentat el nombre de places públiques d'escola bressol a Castellar, s'ha reformulat el mapa educatiu, s'ha construït la nova escola bressol els Colobrers, per no parlar de l'acondicionament de l'Escola d'Adults i les obres de millora de l'Escola Municipal de Música, Torre Balada.

I per posar-li la guinda al pastís es comença a negociar amb el Departament d'Ensnyament per la implantació de la ESO al CEIP Sant Esteve així com l'ampliació d'oferta formativa de graus mitjansa l'IES Castellar.


Els anteriors governs no han mostrat interès per aquest tema fins ara creient que és el punt feble d'aquest govern, cosa que queda demostrada que no ho és per totes les accions anteriors.

Un exemple clar és l'oferta de cicles formatius de grau mitjà. Tots els joves que en el seu dia vam demanar que s'ampliès la oferta vam rebre la mateixa resposta: No podem fer res, això es cosa de la Generalitat. Ara la resposta ha variat quan pregunten, se'ls respon: Estem intentant negociar amb la Generalitat la implantació de més oferta, insistirem tot el que sigui necessari.

Crec que en aquest tema ja és hora d'arribar al punt i final i deixar de fer mala maror de la bona feina, l'interès per la educació no s'ha de tenir només durant l'oposició, que també, sinó s'ha de tenir durant el mandat fent accions que millorin la qualitat de l'ensenyament del nostre municipi. Demostra poc interès llavors tota la bateria d'acusacions i desprestigi sense la pertinent solució a cadascun dels temes als que s'oposen. 

Criticar sí, proposar solucions no? Vaja!