29 de setembre del 2010

29S


Encara per acabar, la convocatòria de vaga general a la que s'ha cridat des dels sindicats pot tenir vàries lectures.

Per als sindicats, un èxit de participació, per al govern una bona garantia de serveis mínims, per als grups antisistema una altre oportunitat per donar una mostra de violència i de vandalisme que no és pot permetre.

Però la visió que més m'interessa ha sigut la que he viscut personalment avui.

He decidit no fer vaga, el motius no els donaré, per tant he anat a treballar i el dia ha transcorregut amb total normalitat, no he fet res que no feia un dimecres normal, he esmorzat a un bar, he comprat al super, he anat a treballar....

La resta de persones del meu entorn també ha anat a treballar i no han tingut cap problema ni de mobilitat, evident, ni d'accés al seu lloc de treball.

Però m'ha sobtat el recull de notícies que en 20 minuts han donat a TV3 on es mostraven imatges de piquets trencant vidres de bars, tancant comerços que tornaven a obrir desprès de que els piquets marxessin, rodes de camions punxades, baralles amb gent que anava a treballar... i altres coses que s'han mostrat.

Si la vaga ha sigut un èxit o no, ho sabrem aviat, però el que no s'ha de vigilar és el control dels piquets per part dels sindicats. Si una persona vol fer vaga, té tot el dret del món a fer-la, s'ha de respectar al 100% i no ha de suposar un greuge a la seva feina habitual, però si no la vol fer també s'ha de respectar i s'ha d'informar no obligar-lo a que la faci. És una opció no una obligació! per això hem d'instar als sindicats convocants a que impliquin als seus afiliats a fer de piquets informatius però que controlin aquests actes que taquen la jornada de vaga realitzats per piquets que no informaven sinó obligaven. 

Demà tornarem a treballar, i tornarem a una normalitat relativa esperant l'anunci de negociació entre sindicats i govern.